Iltizam KRIM

Buletin KRIM – “ILTIZAM” edisi Zulhijjah 1429H

iltizam-zulhijjah-1429h

Buletin KRIM – ILTIZAM edisi Zulhijjah 1429H telah diterbitkan. Ini merupakan edisi yang ke-11 sejak ia mula diterbitkan pada Bulan Syawal 1428H yang lepas. Sila dapatkan nashkah anda daripada wakil-wakil kawasan ataupun sila muatturun dari blog ini

Link Untuk Download Buletin Iltizam sila klik di bawah.

iltizam-zulhijjah-1429h

iltizam-ramadhan-1429h

iltizam-syaban-1429h

iltizam-jamadil-akhir-1429h

iltizam-jamadil-awal-1429h

iltizam-rabiul-awal_akhir-1429h

iltizam-20safar-1429h.pdf

iltizam-muharam-1429h.pdf

ltizam-zulhijjah-1428h.pdf

iltizam-zulkaedah-1428h.pdf

iltizam-syawal-1428h.pdf

31 responses to “Iltizam KRIM

  1. FIRDAUS

    assalamualaikum..tuan, ana nak tau lebih lanjut ttg kelab ini. dgn siapa harus ana hubungi?

  2. Tanpa Nama

    Wslm Firdaus, maaf lambat reply. Firdaus boleh hubungi saya (Shahrir – 0192805851 atau shahkasjoo@hotmail.com). InshaAllah KRIM ada wakil untuk setiap negeri

  3. Luqman

    Kenapa gambar Kem Remaja Muslim(PD&Melaka) takde lagi?

  4. Maaf pihak kami cuma mendapat berita sahaja. Tiada gambar disertakan. Insya Allah akan diusahakan.

  5. Shahrir

    Askm Tuan Moderator, tajuk tu kena ubah sikit, bukan Jamadil Awal tapi Jamdil Akhir.

  6. Dah diubah. Maaf terlepas pandang

  7. abu_nuaim

    askum, tahniah teruskan usaha antum…jgn llupa sebarkan pada kawan2 sebagai usaha dakwah….

  8. assalammualaikum,ana dari KRIM Klang,saya baru sahaja mendaftarkan diri sebagai ahli KRIM, ana sangat kagum terhadap ahli2 kelad ini kerana antum semua tidak henti2 menganjurkan program yang mendekatkan diri remaja kepada ALLAH,terus kan usaha antum semua ana akan tetap menyokong

  9. assalamualaikum,
    selepas menyertai program pihak isma dengan kerjasama masjid di kawasan saya.saya dengan besar hati ingin meyertai krim,bagaimana cara untuk saya mendaftarkan diri sebagai ahli?

  10. Shahrir Kasjoo

    Wslm Siti Hajar,

    Boleh tahu saudari dari kawasan/daerah mana?

    Shahrir

  11. izzati

    salam..mna gambar masa program yahoo I am a muslim

  12. ukht hafsah

    Assalamualaikum..

    Ana ukht Hafsah, dari Perak (Ipoh). Ana juga ingin menyertai KRIM. Bagaimanakah caranya? Dan siapakah yang ana boleh hubungi?

    wassalam..

  13. muslim

    macam mane nak join kelab nih? detail, ye?

  14. Kepada ukht Hafsah boleh hubungi Yg Dipertua ISMA Perak iaitu Ust Fadzlan Shahidi dengan emel norafad_07@hotmail.com atau sms 019-527 3637

    Kepada Muslim sila beri keterangan lanjut seperti tinggal di mana, umur berapa kepada saya di petugas_isma@yahoo.com

  15. anis

    assalam..
    di sini sye nk tanye..
    klu negeri sembilan..isma pusat die kat mne??
    aktiviti utk remaja.. promosi die kat mne??

  16. yasmin

    isma pusat kt n9 kt Seremban..ape ntah nme tmpt tuh…x ingt lak…

  17. yasmin

    aktiviti utk remaja lak kene la tunggu iklan keluar kt web nih…

  18. Salam. Bagaimana boleh ana hubungi wakil ISMA di Johor Bahru bagi tujuan jemputan sambutan Aidilfitri08 PAS Kawasan Johor Bahru.
    Jzk

  19. Kapada Faizal boleh lawati ismajohor.blogspot.com atau hubungi YDP ISMA JB Mohd Tahir di tahihrjfc(at)yahoo.com

  20. yasmin

    sedap tol lgu KRIM nie ek…cme sore jer kne tukar…he3

  21. afif..

    Assalamualaikum..
    saya afif, penah mengikuti kem di hulu langat..
    saya nak tayangan video yang berkaitan dengan tamadun islam..
    tayangan video tu menarik…
    boleh download ke video tuh?????

  22. teruskan usaha antum, semoga apa yg kita usahakan akan mendapat ganjaran daripada ALLAH S.W.T. ….. “ALLAH akan menolong hambanya yang menolong agamanya”

  23. nur

    salam
    utk isma di selangor..sape yg harus saya contact?

  24. Assalamualaikum,
    asif jiddan,kiranya komen dari ana menggangu..
    Ana nak join KRIM macam mana yea?
    Ana berminat nak join.
    Boleh sesiapa bantu ana?

    • mesir10

      ahlan2………..
      maaf lewat reply…………..
      enti bole maklumkan nama dan di mana enti berada, saya akan memberi maklumat dan org yg bole enti berhubung…

  25. Nuur

    salam..
    ana pun berminat untuk join kelab ni
    ana dari besut, terengganu..dan sekarang ana pelajar tahun akhir di USM penang

    • mesir10

      ahlan2………..
      ttp jika enti di USM bermakna enti dalam kategori umur belia…………………
      kami juga ada persatuan utk belia…………
      dialu-alukan utk turut bersama……
      ini webnya….http://pembina.com.my/

      • Ustaz Abdul Rahim

        Asm,

        Untuk makluman Sdri Nuur,Kelab Remaja ISMA ( KRIM ) adalah cabang kepada Ikatan Muslimin Malaysia ( ISMA ) yang ada cawangan disetiap negeri di seluruh Malaysia.Aktiviti KRIM lebih bertumpu kepada program remaja yang berumur antara 13 – 17 tahun.Untuk mahasiswa pula saya syorkan saudari menyertai Persatuan Belia Islam Nasional ( PEMBINA ) yang telah mengadakan MOU dengan ISMA untuk program pembangunan insan. Di Pulau Pinang saudari boleh hubingi Pengerusi PEMBINA Pulau Pinang Sdra Izwan Ishak (0194149447 ) Ustazah Norasyikin (019 4756447 ) atau layari pembinapenang.wordpress.com.atau hubungi saya melalui email ustazrahim@yahoo.com. selaku YDP ISMA Pulau Pinang.Selepas tamat di USM nanti,saudari di alu-aukan menyertai Ikatan Muslimin Malaysia ( ISMA ).

  26. Subhanallah,ana kagum dngn ush antum smua yg
    b’sngguh2 mnyebarkan agm Islam dan dlm mnyelamatkn bumi Palestin…truskan ush antum
    “Sesungguhnya Allah S.W.T b’sama antum semua”

    amalkan DUIT slalu:)

    D~doa
    U~usaha
    I~ikhlas
    T~tawakal

    InsyaAllah wa Assalamualaikum(^_^)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s