SEJARAH BERMULA DI KOMPLEKS PKNS SHAH ALAM

antara pemenang dan pengunjung yang hadir

Pada 28 ogos yang lalu telah berlangsung dengan gilang-gemilangnya Majlis Penganugerahan Pemenang cerpen Islami anjuran Kelab Remaja ISMA dan Telaga Biru sdn bhd di kompleks PKNS Shah Alam, Selangor. Pelancaran buku koleksi cerpen pemenang-pemenang juga diadakan serentak bersama majlis tersebut.

Majlis Anugerah ini telah menjemput   tetamu kehormat,  Ust. Abdullah Zaik, presiden ISMA, Mejar Nazri Osman, Pengerusi Kelab Remaja ISMA, En. Mohd Hazli Hasan, Ketua Unit Sains Sosial PPD Petaling Perdana dan En. Faruq Zahran, wakil Telaga Biru sdn bhd. Ia juga dimeriahkan dengan kehadiran kebanyakkan pemenang-pemenang cerpen Islami, terdapat juga pemenang yang tidak dapat hadir atas sebab trial SPM dan jarak lokasi.

barisan tetamu kehormat

Hari yang penuh sejarah itu bermula seawal jam 9.30 pagi, dengan ucapan alu-aluan daripada para tetamu kehormat. Ucapan dimulakan oleh Pengerusi KRIM, Mejar Nazri Osman yang mengingatkan tentang keadaan remaja hari ini dan juga usaha yang serius perlu segera dilaksanakan untuk membimbing mereka. KRIM tampil untuk menyahut seruan itu dari segenap aspek untuk membawa remaja Malaysia kembali melakarkan kegemilangan bangsa dan Islam.


ucapan daripada Pengerusi Kelab Remaja ISMA (KRIM)

Sesi ucapan kemudiannya bersambung dengan ucapan daripada wakil PPD, En. Mohd Hazli Hasan dan juga wakil Telaga Biru sdn bhd, En. Faruq Zahran. Seterusnya majlis telah menjemput Ust Abdullah Zaik untuk berucap dan merasmikan pelancaran koleksi cerpen Islami untuk pasaran umum.

ucapan aluan Presiden ISMA


perasmian buku koleksi cerpen islami yang bertajuk

“REVOLUSI IMAN”

Majlis turut disajikan dengan nasyid daripada kumpulan SOHWAH dari Persatuan Belia Islam Nasional dan kumpulan DAIE daripada Akademi Ikatan Muslimin yang dijemput khas  dari Perak.


kumpulan SOHWAH daripada Persatuan Belia Islam Nasional


wakil Naib Johan dari Kedah

Setelah pengunjung berhibur, tibalah saat yang dinantikan iaitu sesi penganugerahan pemenang cerpen Islami oleh Ust Abdullah Zaik diiringi oleh para tetamu kehormat. Anugerah dimulakan dengan para pemenang saguhati dan diikuti dengan pemenang tempat ketiga TENGKU FATIMAH AZZAHRA daripada  SMKA Kuala Abang, Naib Johan SITI NOR SYUHADA BT AHMAD SANUSI daripada SMK Jitra dan Johan pertandingan Cerpen ISLAMI NUR NATASHA BT MOHAMAD SAIN daripada SBPI Selandar, Melaka.

Untuk makluman, kebanyakkan pemenang cerpen ini terdiri daripada  pelajar-pelajar  SMK Teknik Bukit Piatu, Melaka. Sekolah tersebut telah menghantar penyertaan paling ramai dan juga majoriti pemenang cerpen adalah daripada sekolah tersebut…..

antara barisan pemenang yang hadir

Jutaan terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada semua peserta pertandingan CERPEN ISLAMI sama ada yang menang dan yang belum menang, hanya Allah yang berhak membalas keringat anda semua untuk menyertai pertandingan ini.

Semoga dengan pertandingan ini, menjadi  titik permulaan kita, para remaja muslim bersungguh-sungguh dalam mendidik peribadi dengan akhlak yang soleh dan mendalami hakikat seorang remaja muslim…

REMAJA MUSLIM GENERASI IDAMAN

untuk gambar yang lebih banyak, sila klik

http://www.flickr.com/photos/fotoisma/

4 Komen

Filed under Aktiviti, Berita Semasa, info krim PUSAT

4 responses to “SEJARAH BERMULA DI KOMPLEKS PKNS SHAH ALAM

  1. atiqah mudakir

    alhamdulillah..
    x smpat plak nk kenal2 ngan pmemang yg lain ari tu..
    huhu

  2. Kat mana boleh tgk senarai pemenang nya?

  3. di mana boleh engok senarai pemenangnya?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s