KRIM N9 BERSAMA MEMBINA MASYARAKAT PELAJAR YANG LEBIH GEMILANG

Jan, Feb, Mac 2010 –  Sepanjang 3 bulan dalam 2010, krim Negeri Sembilan telah melakar nama dengan lebih kemas di beberapa sekolah ternama di sekitar Negeri Sembilan Darul Khusus. Inisiatif ini hasil daripada keinginan dan harapan untuk  melihat pelajar melayu muslim cemerlang dari sudut akademik bahkan sentiasa mengambil berat dalam nilai akhlak, ibadah dan perhambaan kepada Allah. Ini semua tidak lain dan tidak bukan untuk mengecapi nikmat memahami Islam yang unggul melalui program yang disediakan anjuran Kelab Remaja ISMA.

KRIM N9 BERSAMA MENJAYAKAN PROGRAM NUQABA SMAP LABU

Lihat sahaja apa yang berlaku dalam masyarakat pelajar di tanah air  hari ini, cukuplah dengan apa yang terpampang di dada akhbar setiap hari menginsafkan dan menyedarkan . Dari kes jenayah hingga ke masalah sosial, sehingakan boleh jadi masyarakat merasa tidak hairan bila mendengar berita budak remaja secomel-comel 13 tahun dah melakukan perkara sedemikian rupa……


PERKHEMAHAN INTEGRASI BADAR SEKOLAH SDAR-SHAMS LAKAR SEJARAH

Di dalam benak-benak hati ibu bapa, guru, tokoh pemimpin  dan masyarakat amnya,  tentu sekali terlintas untuk mengharapkan pelajar-pelajar  yang lahir dari sekolah tempatan keluar dengan menonjolkan imej yang baik dan soleh. Mereka menyambung pengajian di dalam dan luar negara, seterusnya pulang dengan membawa arus perubahan dalam menjayakan misi negara dan aspirasi ISLAM itu sendiri….

KRIM N9 BERKONGSI PENGERTIAN HIJRAH DI SEK MEN TUNKU AMPUAN NAJIHAH ( STAN )

Semoga dengan berlalunya tahun-tahun lalu menjadi pemangkin kepada perubahan dalam diri setiap pelajar melayu muslim khususnya dan masyarakat amnya ke arah MASYARAKAT PELAJAR YANG LEBIH GEMILANG…..

pesanan rasulullah kepada ibnu abbas (seorang remaja ketika itu berusia 10 tahun)

“Wahai budak! Sesungguhnya aku ingin mengajarkan kepadamu beberapa kalimah : Peliharalah Allah, nescaya Dia akan memeliharamu. Peliharalah Allah, kamu akan mendapatiNya bersamamu. Apabila kamu meminta sesuatu maka mintalah daripada Allah. Apabila kamu meminta pertolongan, maka mintalah pertolongan daripada Allah.

Ketahuilah! Sesungguhnya jika manusia berhimpun untuk memberi sesuatu manfaat kepadamu, mereka sekali-kali tidak akan dapat memberikan manfaat itu kepadamu, kecuali sesuatu yang ditetapkan oleh Allah untukmu. Dan sekiranya mereka berhimpun untuk mendatangkan sesuatu bencana ke atasmu, mereka tidak akan dapat mendatangkannya kecuali dengan sesuatu yang telah ditetapkan Allah ke atas mu. Telah diangkat kalam, dan telah kering lembaran…” riwayat imam tarmizi

dan daripada krim Negeri Sembilan untuk akan datang

ENGLISH LANGUAGE CAMP  : KRIMNS Bakal Merintis Jalan, Meraih Pengalaman bersama SMA REMBAU

krim Pusat

Advertisements

1 Komen

Filed under Aktiviti, info krim N9, Program di SEKOLAH, Seminar dan Kem Akademik, Uncategorized

One response to “KRIM N9 BERSAMA MEMBINA MASYARAKAT PELAJAR YANG LEBIH GEMILANG

  1. terbaik

    semoga KRIM terus subur di hati remaja seluruh Malaysia……KE ARAH MALAYSIA YANG GEMILANG

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s